Poznaj naszą ofertę

W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroką ofertę zbóż, warzyw jak i roślin strączkowych. Ponadto nasze produkty zapakujemy dla Państwa zgodnie z preferencjami.

Pszenica

Jara i ozima, typ twardy oferowana do odbioru z magazynów Gospodarstwa w ilościach hurtowych, całosamochodowych ok. 25 ton.

Kukurydza

Mokra i sucha, typ dent oferowana do odbioru z magazynów Gospodarstwa w ilościach hurtowych, całosamochodowych ok. 25 ton.

Groch

Groch siewny oferowany do odbioru z magazynów Gospodarstwa w ilościach

hurtowych, całosamochodowych ok. 25 ton.

Cebula

Medusa

Typu japońskiego charakteryzująca się mocną łuską ciemnobrązowym kolorze. Smak łagodny.

Przeznaczona do średnio-długiego przechowywania w spiżarni domowej, również dla przetwórców cebuli oraz rynek produktów świeżych. 

Hybell

Wiodąca odmiana cebuli
w Holandii posiadająca mocną łuskę w słomkowym kolorze i wyrównany kulisty kształt. Smak ostry. 
Cebula o najwyższej jakość
i trwałości przechowalniczej.

Sedona

Krzyżówka dwóch typów cebuli: amerykańsko i hiszpańskiego charakteryzująca się kulistym kształtem oraz dobrze przylegającą łuską o średniociemnym kolorze. Smak słodko- ostry, wyrazisty.

Przeznaczona do długiego przechowywania w spiżarni domowej, również dla przetwórców cebuli oraz rynek produktów świeżych.

Hypark

Wiodąca odmiana cebuli w Holandii
o mocnej łusce w słomkowym kolorze
i kulistym 
kształcie. 
Smak ostry. 
Nadaje się do bardzo długiego przechowywania.

Hytune

Cebula wyrównana, okrągła
i bardzo twarda posiadająca mocną łuskę w kolorze żółtym.
Smak ostry.

Ziemniaki

Gala

Typ kulinarny AB-B – ogólnoużytkowy

Zastosowanie: w zupach, sałatkach, jako dodatek do obiadu- zwykły ziemniak z wody lub puree. 
Nie wykazuje skłonności do przebarwiania zarówno w trakcie gotowania, jak i po ugotowaniu, dobra
w smaku.

Wysoka jakość jadalna gali utrzymuje się przez cały okres przechowywania.

Dalida

Typ kulinarny B- ogólnoużytkowy

Zastosowanie: do obiadów, zup i puree.

Ziemniak o czerwonej skórce i żółtym miąższu oraz owalnym kształcie. Nie ciemnieje w postaci  surowej. Można je bez obaw trzymać w chłodnych piwnicach lub magazynach.

Mają delikatny i przyjemny smak. Ziemniaki tego typu spożywamy najczęściej jako ziemniaki gotowane, ale także jako smażone – plastry.  

Charlene

Typ kulinarny A- sałatkowy

Zastosowanie: w sałatkach, zupach, do smażenia i grillowania.

Ze względu na smak i konsystencję jest uznawana za jedną z najlepszych sałatkowych odmian 

dostępnych na europejskim rynku. Ma gładką skórkę i płytkie oczka, przez co doskonale nadaje się do mycia
i pakowania.

Charlene bardzo dobrze przechowuje się i ma długi okres spoczynku.

Primabelle

Typ kulinarny A- sałatkowy

Zastosowanie: do obiadów, do zup 
i sałatek.

Ziemniak o atrakcyjnej gładkiej
i błyszczącej skórce, jasno-żółtym kolorze miąższu oraz regularnym kształcie. Miąższ po ugotowaniu jest dość zwarty, lecz ugina się pod naporem widelca i lekko się rozgniata. Ziemniaki tego typu spożywamy najczęściej jako ziemniaki gotowane, w towarzystwie mięs i sosów.

Primbelle są bardzo dobrą odmianą do pakowania na rynku detalicznym.

Usługi pakowania warzyw

Usługi pakowania warzyw w worki raszlowe o wadze 5 kg, 10 kg, 15 kg i 20 kg. Dzięki nowoczesnej linii pakującej zapakowane produkty pakowane są z bardzo wysoką dokładnością co do ilości nasypywanej do worków.